+ INFO SOBRE TREBALLS, LECTURES, EXPOSICIONS...


VALENCIÀ


Execicis on line



Treball sobre la descripció de persones

Click to play this Smilebox slideshow
Ací estan les fotos i un vídeo. Confie que us agrade. Els pares i mares veureu les vostres criatures en plena tasca. Falten alguns alumnes de xicotets. Si voleu que incloga les fotos al muntatge, feu-me-les arribar al meu correu: emparllull@yahoo.es




Exposicion orals

3a avaluació:
  •  31 de març: Fran Ferri , Víctor Martínez i Sergi Riera.
  •  7 d'abril: Arturo García, Juan Antonio Milán.
  • 14 d'abril: Adrián Lupu, Marta Valero, Ricardo Marcos i Renán Vivó.
  • 5 de maig. Ían Muñoz i Celine  Olteanu.

Treball sobre la descripció de persones

Com érem de menuts, com som ara
Data d'entrega de l'esborrany: 29 d'abril. 
La professora supervisarà els treballs i, una vegada corregits, els exposarem en murals a l'aula



RECURSOS EXPRESSIUS PER DESCRIURE
Aspectes físics: 
 Cabells: llisos, negres, ondulats, castanys, rossos, llargs, curts, recollits, arrissats...
 Cara: redona, allargada, de pomes agres, quadrada, de bon any...
 Ulls: grans, negríssims, blaus, de color mel, rodons, tendres, com taronges, esmorteïts...
 Nas: ample, petit, recte, aixafat, xato, punxegut, aguilenc...
 Boca: xicoteta, de pinyonet, grossa, menuda...
 Aspecte general: prim, gros, baixet, alt, llarguirut...
Manera de ser: 
simpàtic, alegre, nerviós, tranquil, mandrós, pessimista, somniador, sincer,babau, espavilat, gelós, avorrit, 
malparlat, ordenat, assenyat, atrevit, covard, generos, solidari, cregut, rialler, orgullós, poruc, graciós, de bona 
pasta ...
Altres aspectes: 
Vestit, gustos i aficions...



Aquesta informació està extreta de l'enllaç següent: 
Consulteu aquest document perquè conté una informació molt completa que us ajudarà a fer el treball.
(La informació està escrita en la variant oriental de la llengua. Recordeu sinònims com noi, noia, nen, nena (xiquet, xiqueta) o les formes verbals de present d'indicatiu que acaben en o (porto), en comptes de e com en valencià (porte).









------------------------------------------------------------------------


2na avaluació

Examen Valencià, dia 18 de febrer:

Model textual:
- Conte. Estructura. Veus de la narració. Pàgs.22, 38
- Carta. Tipus, estructura. Pàgs. 58, 59.
- Debat. Estructura. Pàg. 74, 75.
 Gramàtica:
 -CD i CI. Substitució pronominal. Pàgs. 42, 93, 94.
  Lèxic:
 - Barbarismes. Pàgs. 48, 49.
  -Abreviatures. Pàg. 68.
Expressió escrita:
  - Saber escriure un conte com el practicat a classe.
   -Saber escriure cartes formals i informals.


 LECTURES ACONSELLADES
Heu de llegir, com a mínim, un llibre i fer un treball que incloga un resum de cada capítol. El treball s'haurà de lliurar el dia 24 de febrer2014.
 Aquesta llista no exclou d'altres llibres. L'alumne/a pot triar una altra lectura diferent a les proposades que s'adeqüe a l'edat i , com a mínim, al nivell de comprensió que exigeix el 2nESO. Aquells títols que no hi figuren han de ser consultats amb la professora.


Després d'Edén
Helen Douglas(Edicions Bromera).
A Eden Anfield li encanten els puzles. Quan Ryan Westland, un misteriós company nou, arriba a l’institut, de seguida detecta que una peça no encaixa i no pot resistir-se a resoldre el trencaclosques. Sembla un jove normal, però per què no sap què és una pizza? Pot ser que no haja sentit parlar mai de Hitler? Però, sobretot, el que més desconcerta la xica és l’interés que Ryan demostra per ella. Alhora que va enamorant-se d’ell, Eden comença a esbrinar el secret. Una vesprada plujosa, troba un llibre que resulta ser la biografia del seu millor amic, però sorprenentment... està escrita en el futur! No hi ha dubte, Ryan ha vingut amb un objectiu tan important com increïble, i Eden podria haver destruït la seua única oportunitat d’èxit.





Premi Protagonista Jove 2003
L'infern de Marta
Pasqual Alapont (Edicions Bromera).
Inclou La màscara de l'amor, de Vicente Garrido
Una jove maltactada lluita per salvar la seua vida

Quan va acceptar eixir amb aquell xicot, Marta no sabia que posava un peu en l’infern, i que d’ara endavant seria tan dolorós penetrar-hi com tractar d’escapar-ne. Aquesta novel·la de Pasqual Alapont, escrita a la manera d’un thriller, amb psicòpata inclòs, posa els cabells de punta. És la història de Marta, una jove que es va enamorar de la persona equivocada; però també és la història d’una amistat a prova de bombes que captiva per la seua tendresa.
El llibre es completa amb La màscara de l’amor, un text en què el psicòleg i criminalista Vicente Garrido analitza els comportaments de risc que qualsevol jove hauria de tenir en compte per evitar caure en l’infern del maltractament físic o psicològic. Un llibre molt útil que conjumina una novel·la emocionant plena de suspens i un pràctic llibre d’autoajuda.



L'illa del faraó de Joan Pla (Edicions Bromera).
Eduard és víctima d'un atemptat terrorista durant el viatge de fi de curs. Després que reïx de les greus conseqüències que ha patit, es proposa refer la seua vida, abandonant els estudis, i viure intensament. Però un vell pescador li confiarà dos secrets ben guardats. Aquestes revelacions i l'amor indestructible de Meritxell el sumergiran en unes aventures trepidants que li faran capgirar tots els seus propòsits.  




Què t'angoixa, Núria?
Glòria Llobet
La Núria és una noia impulsiva i amb una tendència clara a portar la contrària a la gent que es mou al seu voltant. El David, en canvi, és un xicot reposat, reflexiu i força assenyat. Les cir-cums-tàncies que els uneixen són les més adequa-des per aconseguir que les seves vides es vegin sotragades per autèntics terratrèmols. En primera persona, els dos protagonistes ens fan arribar les vivències i sentiments d'una etapa complicada a la qual hauran de donar resposta.







El portal dels elfs
Herbie Brennan
Pyrgus és el príncep hereu del Regne dels Elfs, on està a punt d'esclatar una guerra terrible. Uns personatges sinistres estan disposats a matar per aconseguir el control del regne. Davant l'amenaça, Pyrgus es veu obligat a fugir al món dels humans per a salvar la vida. Però els seus malvats enemics sabotegen el portal màgic que l'havia de traslladar i no apareix on estava previst, sinó al jardí del senyor Fogarty, un vell excèntric i tronat. Quan els dos mons es troben, l'univers sencer es capgirarà. Amb l'ajuda de la germana, la princesa Holly Blue, i del seu nou amic, el jove Henry, Pyrgus haurà de tornar a casa per a deslliurar el regne de les forces del mal. Ho aconseguirà?





Coolman i jo
Rüdiger Bertram

Kai és un jove aparentment normal. I ho seria, de fet, si no tingués sempre al costat Coolman, un heroi a qui només ell pot veure i que sempre l’embolica en situacions compromeses que el condueixen al desastre. Però no és mai culpa d’en Coolman! Amb un cap de setmana sense els pares per davant, una germana gran que planeja una festa espectacular i un ball de disfresses a l’escola al qual en Kai se suposa que ha d’anar vestit d’albergínia, només hi ha una cosa que el nostre protagonista pot fer: emigrar. O enfrontar-se a la situació amb valentia... i amb en Coolman!




L'estrella d'Anyil
Hilary McKay
Anyil torna a classe després d’una llarga malaltia, però a l’escola es trobarà de nou el pèl-roig, el seu enemic declarat. Rosa, Safri i Sara estan al corrent dels seus problemes i volen ajudar-lo... a la seua manera!
Però Rosa no està preocupada només per Anyil. També fa l’impossible per no usar les ulleres noves i ja no sap què inventar-se per a aconseguir que el seu pare deixe uns dies el seu estudi a Londres i visite l’esbojarrada família. Així, les coses s’emboliquen, i enmig del caos apareix Tom, un alumne nou, que és un apassionat de la guitarra i que marcarà la diferència.
Una història entranyable i divertidíssima sobre l’amistat i l’afany de superació que continua les estrambòtiques aventures dels Casson, que vam conéixer en L’àngel de Safri, publicat també en aquesta col·lecció.



El diable de la botella. L'illa de les veus de Robert L. Stevenson.
La possessió d'una molt especial botella constitueix el punt desencadenant de tot un seguit d'aventures en les  quals la sensació d'angoixa pot arribar fins i tot a atenallar la gola del lector més fred i insensible.
Bruixeria, misteri, acfció trepidant i un dolç sentiment amorós es combinen magistralment en aquestes narracions que s'han erigit com a extraordinàriament representatives de la darrera producció de Stevenson.





L'illa del Tresor de Robert L. Stevenson és una de les millors històries de pirates que s'han escrit mai. El jove Jim Hawkins descobreix un mapa dins d'un cofre. S'inicia, així, una aventura apassionant que ara podeu llegir en versió teatral.








El cas misteriós del doctor Jekyll i el senyor Hyde de Robert L. Stevenson. 
Al senyor Utterson, l'advocat, no li agrada gens el testament del seu amic Henry Jekyll, perquè ni coneix el beneficiari, ni troba raonables certes clàusules. Però quan, per casualitat, comença a descobrir algunes coses sobre el misteriós hereu, la seua preocupació deixa pas a una profunda sensació de terror, que creix a mesura que els nous detalls l'ajuden a conformar la terrible personalitat d'Edward Hyde 




EXPOSICIONS ORALS

                                              
Consulteu els enllaços següents:


Com preparar l'exposició oral











1a avaluació:


  • 18 de novembre 2013. Maria Beltrán, Karen Forero i Maria Sanz.
  • 25 de novembre. Anna Castellano, Elena Cortés, Silvana Crespo i Laura Valldecabres.
  • 9 de desembre. Xavi Castellano i Pablo Muñoz.
2na avaluació:

  • 20 de gener 2014. Joan Dolz. Rubén P. Viana (ha quedat ajornada  al 24 març).
  • 3 de febrer. Mònica Fasanar, Alícia Rius i Emma Sempere.
  • Ajornades a la 3a av.
  •  Fran Ferri , Víctor Martínez i Sergi Riera.
  •  Arturo García, Juan Antonio Milán.
3a avaluació:

  • 31 de març. Adrián Lupu i Marta Valero.
  • 14 d'abril. Ricardo Marcos i Renán Vivó.
  • 12 de maig. Ían Muñoz i Celine  Olteanu.








-------------------------------------------------------------------------------------------------------------






MATÈRIA VISTA A LA 1aAVALUACIÓ



EXAMEN Valencià, dimarts, 3 de desembre. Temes 1, 2 i del tema 3, característiques conte (pàgs. 38-39).

Cal insistir en els continguts següents:

Tipologia textual: 

  • Unitat 1: Text i context. Registres lingüístics. Pàgs 6-7
  •   "   2: El text narratiu: la novel.la. Pàgs.22,23
  •    "  3:    "          "         el conte. Pàgs. 38,39 
Gramàtica: 
  • Lexemes i morfemes. Pàg. 8
  • Les categories gramaticals. Pàgs. 9,10
  • Pronoms personals forts. Pàgs. 24, 25
  • Repàs dels verbs vistos a l'examen anterior. Pàgs.11, 25

Ortografia: 

  • Alfabet i dígrafs. Pàgs.12, 13
  • Síl.laba, diftongs i hiats. Separació sil.làbica.Pàgs.28, 29 i 30
Lèxic:
  • Sinonímia i antonímia. Pàgs.16, 17
  • Monosèmia i polisèmia Pàgs 32, 33.






LECTURA 1aAVALUACIÓ

Misteris S.L. de Francesc Gisbert (Edicions Bromera).

Alícia descobreix que la tia Sofia no és la velleta tranquil·la que imaginava, sinó una investigadora sagaç. Totes dues, i l’infal·lible gos Poirot, formen un equip tan implacable com poc sospitós, una fórmula magistral per a resoldre robatoris, segrestos, assassinats... i altres casos de Misteris S.L.

CONTROL: dimarts, 26 de novembre











EXPOSICIONS ORALS

                                              
Consulteu els enllaços següents:


Com preparar l'exposició oral











1a avaluació:


  • 18 de novembre 2013. Maria Beltrán, Karen Forero i Maria Sanz.
  • 25 de novembre. Anna Castellano, Elena Cortés, Silvana Crespo i Laura Valldecabres.
  • 9 de desembre. Xavi Castellano i Pablo Muñoz.
2na avaluació:

  • 20 de gener 2014. Joan Dolz i Rubén P. Viana.
  • 3 de febrer. Mònica Fasanar, Alícia Rius i Emma Sempere.
  • 17 de febrer. Fran Ferri , Víctor Martínez i Sergi Riera.
  • 3 de març. Arturo García, Juan Antonio Milán.
3a avaluació:

  • 31 de març. Adrián Lupu i Marta Valero.
  • 14 d'abril. Ricardo Marcos i Renán Vivó.
  • 12 de maig. Ían Muñoz i Celine  Olteanu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada